luni, 7 august 2023

RoLink, Vf. Toaca, Ceahlau



    In urma cu cateva saptamani, m-a informat George, YO8TNC, ca are o statie Kenwood TK-880, destinata repunerii in functiune a repetorului RoLink de pe Vf. Toaca, repetor ce era picat de prin iarna, bine nu era picat de tot, intrau semnalele in rolink prin el, dar nu transmitea nimic, ceea ce ne-a indicat, ca din cauza unei furtuni, mai probabil, a picat statia de TX, si ca el a pus in functiune masinaria numita RADIOAMATORISM si astfel a mobilizat oamenii care mai de care cu functii in aceasta operatiune. Astfel statia a fost o donatie din partea bunului nostru amic Sorin, YO8AAZ, statie ce a fost trimisa la Constanța la amicul Cristel, YO4ISC, care dupa ce a programat-o cu frecventa de emisie a repetorului a mai si modificat-o pentru a putea fi conectata la interfata RoLink.
Dupa cateva zile in care s-a miscat toata lumea precum un ceas elvetian am pus pe hartie si planul: pe 5 August plecam spre Piatra pentru interventie.

    05/08/2023 ora 05.00 adunarea la YO8TNC in fata blocului. YO8SHU, YO8TNC si YO8LSS gata de drum. Dupa cateva ore in care am parcurs distanta dintre Bacau si Munte, cu pauzele de rigoare pentru alimentare autoturismului si o cafea, la 07:30 am lasat masina in urma langa bariera de langa Schitul Stanilei, Poiana Stanilei. 

Ascensiune usoara, pentru incalzire aproximativ 3km, pana la izvor, dupa o pauza de cateva minute am reluat urcarea prin padure asa cum indica si traseul. 
   Inca 1,5km pana la Saua la Palarie, ascensiune nerecomandata pentru “burtosi” ca noi :)), multe gafaieli si pufaieli dar am ajuns. Pauza de hidratare cateva poze pentru amintire si din nou la drum. 

6km, am ajuns la Manastirea Ceahlau, aici zarva mare , se pare ca duminica 6 august odata cu schimbarea la fata este si hramul Manastirii deci agitatie mare si pregatiri din greu pentru sarbatoare.



Inca 2km pe platou si vom ajunge sub Varf.


 Scurt popas la cabana meteo pentru a lua cheia de la cabanierul sef, un om extraordinar, si urmeaza ultima urcare, cele 519 trepte pana sus.



    05/08/2023, 11:30 echipa este in locatie. 


Ne tragem sufletul si incepem munca. identificam cutia, verificam vizual integritatea echipamentelor, identificam daunele si defectele echipamentelor. Ventilatorul de evacuarea a aerului cald din cutie oprit, termistorul era ars, intrerupt., identificam statia de TX, oprim echipamentul si incepem demontarea.


Sarcinile erau bine definite de dinainte. YO8LSS se ocupa cu mentenanta la antena, eu, YO8SHU am de infaptuit schimbarea statiei de TX, demontare de pe cea veche si montare pe cea noua a ventilatoarelor ce racesc statia, interconectare statie cu modemul RoLink si statia de RX si intr-un final punere in functiune, YO8TNC supervizare si din cand in cand ofera suport fizic la interventie.








    05/08/2023, ora 14:30 testele, pozele de grup scurta panorama si incepem coborarea, scurt popas la izvorul de langa Manastirea Ceahlau cu apa cristalina si rece ca de ghetar, reluam traseul si iata-ne intr-un final la masina.

19Km 8,5ore, effort fizic si aer curat. Pasiune si dedicare. Pana data viitoare 73!

Poze:





















Niciun comentariu: